måndag 1 mars 2010

Planerar för året på djurfronten

Jag har börjat fundera lite på hur jag ska ha det på djurfronten framöver. Senaste året har jag ju minskat ned till ett absolut minimum pga graviditet och barnafödande. Men nu är det dags att kravla mig tillbaka upp på banan igen.
Det jag saknat är först och främst PÅFÅGELDUVORNA, de vita. Så vackra och trevliga. Och kräver nästan ingenting i skötsel. Kuttrar välkomnande och är underbara när de flyger fritt ute. Höken tar en del, men de är bra på att yngla av sig så det brukar gå jämnt upp.
Men jag kan inte ha dem i stallet, det måste få en egen plats att bo på, för det blir lortigt och dammigt av dem.
Och sedan har jag länge funderat på någon större fågel, som GÅS eller KALKON. Kalkon är mycket gott, men de är ganska känsliga för kyla. Gäss vore kul att testa, de kanske klarar sig bättre mot räven än höns och kalkoner. De verkar ju vara lite roliga.
En större sort av HÖNS vill jag prova, orpington eller sussex. Och så vill jag ha barnevelder för att de är vackra. ANKOR ska jag inte ha flera, där ger jag upp. Fy bubblan vad de smetar ned.
Kanske KANINER, har inte bestämt ännu. I så fall behöver jag en, eller ett par, nya avelshonor. Min bästa kaninhona Stena har gjort sitt. Det var tråkigt när hon dog, hon var en väldigt trevlig kanin. Den bästa jag haft.
Min KO, Nelly, ska kalva nu i mars eller april. Hon är inte hemma, utan går tillsammans med mannens kor just nu. Kanske tar vi hem henne eller så säljer jag henne. Mannen kom med den strålande iden att vi skulle byta ut Nelly till en äldre lugnare pensionerad mjölkko som inte ger så mycket mjölk.... Han är så klok ibland.
HÄSTAR, där räcker det med två. Tills vidare. UNDULATERNA ska bort, DAMMRÅTTORNA likaså. Och så var det FÅREN då, där avvaktar jag fortfarande.