lördag 21 april 2012

Mat-kalas

Det är skönt med en restaurang på jobbet, när man inte får med sig någon matlåda eller orkat göra en. Den här fredagen var dessutom alldeles speciell då kocklandslaget kom på besök för att tillaga en trerätters lunch för 150 personer.
Det var tävlingsbidraget till OS som skulle avsmakas.
Absolut en once-in-a-lifetime-upplevelse. Det var ljuvligt gott.

Jordärtskocksoppa
med räkor, kålrot och jordärtskocka vända i räkolja och dill

Rödbeta & Matkornboll
fylld med svensk getost, bakad pumpa och hjortronkesella, garnerad med hjortronmylta och persilja

Renstek
Späck och örtlindad med kantarellfylld rulle på vita rotfrukter - palsternacka, selleri och potatis rullad i nötgremolata - chips på västerbottenost, messmörssky, serverad med syltad rödlök

Chokladmousse
med mörk choklad och mint, varvad med havtornsgele, marinerade päron, havre- och valnötssmuldeg samt lakritsnougatine