söndag 4 augusti 2013

Morgan-Riks på Isaksbo

Saxat ur pressmeddelandet :
"Svenska Morganhästföreningen fyller 30 år 2013 och firar med riksutställning 1-4 augusti hos Isaksbo gård utanför Avesta. Det var här den svenska morganaveln startade och nu finns över 400 morganhästar i landet."
"I mitten av sextiotalet importerades den första Morganhästen till Sverige och Morganaveln i landet tog sin början 1973, då ett flertal avelshästar importerades från USA av Axel Ax:son Johnson till Isaksbo stuteri i Avesta.  Tio år senare, 1983 grundades Svenska Morganhästföreningen (SMHF) som alltså firar 30 årsjubileum med en Riksutställning på Isaksbo Gård, där allt började."

Jag säger bara WOW, vilka hästar. Vilket underbart temperament. Vilken mångsidighet, och vilken lagom storlek. Hela familjen var och tittade på western- och banhoppning under meetingets sista dag. Jag hade gärna sett körningen dagen innan, med det var 30 grader varmt så vi valde poolen istället. 
Western var kul att se iallafall, lite avslappnat och med stjärnsporrar, hattar och paljettblusar, glitter på hästar och ryttare.. Absolut min stil. 


Ungen fick till och med rida på en av dem, jag var mycket avundsjuk :-)
Nu är den största frågan, köpa häst igen eller vänta något år till ??