onsdag 27 november 2013

Att välja svenskt

Stod längst fram i restaurangkön och frågade som vanligt efter ursprungsland på köttfärsen, som idag serverades som köttfärslimpa. Den snälla kvinnan bakom disken, som med ett ständigt godmodigt leende går ut i köket och frågar kocken dag efter dag, ska ha en stor eloge. Att hon orkar.
Kön växte bakom, och efter en kort stund var hon tillbaka - Den kommer från Tyskland idag, svarade hon.
Vad synd, sa jag och suckade medan jag funderade över vad jag då skulle välja.

Ett alternativ var fläskkött, som jag vägrar att äta. Det andra var grönsaksrisotto, som senast resulterade i en blindtarmsinflammation med en alldeles för långvarig sjukhusvistelse.
Suck.

Köpte en yoghurt och gick tillbaka till verkstan istället.
Yoghurten var producerad av Arla, den röda kon som garanterar svensk råvara saknades.
Jag var för hungrig för att lämna tillbaka den.

Ska det vara så omöjligt att köpa svenskt.
Hur gör man ?