tisdag 5 november 2013

Djuromsorg vid slakt

Just nu läser jag en kurs hos SLU som heter Djuromsorg vid slakt. Det mesta av materialet ligger öppet på internet här. Jag kommer att skriva slutprovet enbart på kanin men de inledande avsnitten gäller alla djurslag inom päls- och köttproduktion.

Det finns delar i kursen som jag gärna hade varit fortsatt omedveten om, men nu är det sett och jag kan lova att från och med nu kommer jag aldrig att äta kött från ett djur som slaktats i något annat land än Sverige. Jag kan också lova att jag aldrig kommer att äta annan kyckling än hemslaktad oberoende av vilket land den kommer ifrån.

Här är anledningen till att jag aldrig kommer att äta kött som är slaktat i ett annat land. Det är otäckt, men otroligt viktigt att veta.

Från DISA : 
"I flera av EU:s medlemsländer och i andra delar av världen är obedövad slakt vanligt förekommande, ibland enbart för konsumtion av berörda religiösa grupper, men i många fall även vid konventionell slakt för att spara tid och pengar."Tjur i en Weinbergtunna. Djuret spänns fast i en trumma och vrids upp och ner, varvid strupen blottas och skärs av. 

Fruktansvärt, men nu kan ni också ta ställning !