söndag 13 juli 2014

Vi har haft semester


Ja, Vi har haft semester !
För första gången någonsin åkte hela familjen på semester tillsammans, en hel vecka borta från gård och djur. Vi valde Gotland och det har verkligen varit skönt och avkopplande. Mannen har mest sovit men påstår att det var längesedan han gått omkring så mycket. Själv känner mig alldeles kroppstrött och uppjäst efter att mest ha varit stilla hela veckan. Så olika det kan vara....


Visby. Som lantbrukare är vi förstås uppe med tuppen. Vi hade en fasantupp som spatserade förbi stugan och kraxade varje morgon. Och kornknarren knarrade dygnet runt.
Det var folktomt på Visbys gator och uteserveringar när vi var uppe. Skönt och stillsamt. 


Det blev sommarens allra varmaste vecka, uppemot 30 grader i skuggan, och vi har badat i havet varje dag, 22 grader varmt i vattnet. Allt vi ville se har vi hunnit se och lite till dessutom.


Vi kom alldeles lagom till Centerpartiets dag i Almedalen. Annie Lööf pratade om viktiga saker som livsmedelsförsörjning och antibiotikaresistens. Många i publiken, trots att det var sista dagen på almedalsveckan.

Fårö var vackert. Förstås. 


Roma Klosterruin och Kungsgård, Stora Hästnäs, Krusmyntagården, väderkvarnar och saffranspannkaka med salmbärssylt. Vildkaniner, Storsudret och Gotlands södra spets. 

Men det var skönt att komma hem igen. Väldigt skönt !