onsdag 26 november 2014

Nytt liv, massor av möjligheter !


Jag har äntligen fattat det där stora beslutet om min framtid, jag har sagt upp mig !
Efter tjugo år som industrielektriker på Outokumpu har jag bestämt mig för att göra något nytt.
Jag satsar på kaninerna istället. På mig själv och på min familj. Jag kommer att arbeta hemma på gården, jag kommer att vara hemma när mitt barn i framtiden kommer från skolan, jag kommer alltid att finnas där som en trygghet och jag kommer alltid att ha tid.

Det har varit många orsaker till att jag satsar på något nytt. Att arbeta inom industrin som kvinna har många nackdelar och svårigheter som jag inte tänker ta upp nu, kanske skriver jag om det i framtiden.
Förutom det så har jag, sedan jag blivit mamma, blivit otroligt säkerhetsmedveten, och industrin är statistiskt sett ingen säker plats att arbeta på. Skaderisken är alldeles för stor och som skyddsombud vet jag allt om det.
En annan aspekt är att jag har valt att jobba 75% pga att jag vill vara mer hemma med mitt barn. Nästa år börjar hon förskoleklass och jag blir tvungen att välja på att gå upp till 100% eller söka en annan tjänst.
Att ha djur, barn och heltidstjänst borta är en stressig tillvaro där det alltid är familjen som blir lidande.
Det finns förstås ännu fler orsaker, men slutligen efter att varit sjukskriven för depression under våren så har jag hunnit fundera mycket på vad som är viktigt och vad jag vill och inte vill göra med livet.

Att sluta ett välbetalt arbete för att ge sig ut på okänd mark har varit ångestframkallande. Första dagarna var som ett vakuum av sorg och vemod. Jag har trivts bra på jobbet, på det stora hela.
Nu har jag stabiliserat tankar och känslor och nu känns det mycket bra.

Jag känner mig stark och fri. Jag är en entreprenör i själen och jag älskar att styra mina dagar själv.
Jag är min egen chef och jag tänker ta tillvara på alla tillfällen till att vidareutbilda mig och att växa och utvecklas som företagare.
Min kommun storsatsar på att öka befolkningen fram till 2020 och det har öppnat upp stora möjligheter för företagare till utbildning, stöd och nätverkande.

Nu står ALMI´s mentorprogram på tur, det startar på torsdag och kommer att vara ett år.
Jag är med !