onsdag 31 december 2014

Sista dagen på ett riktigt gott 2014


Tänk så mycket som kan hända på ett år. 
Jag tror inte det har hänt något direkt dåligt, det har varit ett positivt men mycket omtumlande år. 

Från att ha börjat året på den absoluta botten med en rejäl krasch, vantrivsel, utanförskap och sjukskrivning från jobbet så har det blivit långt bättre än jag kunnat hoppas. Det största som hänt är att jag slutat mitt arbete efter tjugo år, och satsat på ett eget företag. 
Det är det bästa jag gjort vad det gäller mitt yrkesliv. Att jag vågade !

Jag har träffat nya människor, positiva människor, företagare med optimism och framtidstro. Det är inte för intet som det finns något som kallas bruksmentalitet... och det är så fantastiskt att känna en annan typ av anda. 

Jag har vidareutbildat mig, läst in slaktkompetens, livsmedelshygien, kaninproduktion, permakultur och odling. Även en god-man utbildning. Jag har gått på föreläsningar om företagsamhet och gått med i Almi´s mentorprogram. 

Jag har haft ork och kraft att engagera mig i fiberföreningen, kaninproducenternas förening, politiken och att hjälpa människor från andra länder. Jag har varit med om att renovera vår bya-lekpark och att ordna kosläpp i grannbyn. Jag har medverkat i ett antal tidningsreportage under året, både med kaninerna och i LRF´s sommarkampanj.  

Och till sist det allra största - Jag och familjen har varit på semester tillsammans för allra första gången ! 
Bilden visar utsikten från vår semesterstuga, där vi varje morgon väcktes av en fasantupp som spatserade förbi. 

Vi avslutade året traditionsenligt med födelsedagsmiddag hos min mamma.