söndag 8 februari 2015

Äter helgrillad kanin i Stockholm


Jag sitter i styrelsen för Sveriges Kaninproducenters Förening och när vi har styrelsemöten så sker det via Skype. Det är nödvändigt att hålla möten via internet då vi är geografiskt spridda över landet,
och det fungerar förvånansvärt bra. Diciplinen att inte tala i munnen på varandra är god och alla får komma till tals. Vi är två relativt nya i styrelsen, och vi har inte träffat de andra så nu beslutade vi att ordna ett fysiskt möte för att lära känna varandra bättre.
Det blev Stockholm.

Och det blev en heldag, verkligen, med ett långt givande möte.
Vi avslutade på restaurang Oaxen ute på Djurgården. Vreta Kaningård, levererar till Oaxen, och mina egna djur har många gånger hamnat där i köket.
Oaxen är en av de få Svenska restauranger som betygsatts i Guide Michelin. Kocken var ut flera gånger för att diskutera kaninkött, och berätta om receptet. Ja, till och med ägarinnan visade sig för att höra om allt var till belåtenhet.


Tänk bara, där tillagas och serveras mina kaniner från Lisasgården.
Det är hur häftigt som helst !