måndag 23 februari 2015

Måndag morgon


Måndagmornar här hemma brukar vara veckans bästa arbetsstund. Det är då jag sitter på "kontoret" och har en lugn start på veckan, jag svarar på mail, telefonsamtal, donar med räkningar och bokföring, dricker kaffe, planerar och emellanåt tittar ut genom köksfönstret och ser på morgonens fåglar.
Just idag är det en blandning av talgoxar, blåmesar och stjärtmesar och snön yr i luften.
Från mitt köksfönster kan jag se både kaninstallet och slakteribyggnaden och allt känns bara bra.

Att komma igång med slakteriet är något som tar sin lilla tid, och det är bra för jag har så lätt att bara rusa iväg i ett projekt. Det är bra med något som bromsar lite lagom.

Jag har en underbar och fantastisk dotter som bakar frukostbröd till familjen. Dagens bröd är ett ljust hjärtformat bröd med torkade chiliflingor och ingefära. Gott, och det bränner till bra på tungan av chilin. Receptet är hennes eget.
Hon är fem år gammal, men baka det har vi alltid gjort hemma så det kan hon. Det jag får assistera med är att värma degvätskan till lagom temperatur och att sätta in bröden i ugnen.

Företagaren i mig väntar på barmark för att kunna sätta igång att bygga det andra kaninstallet. Under tiden snickrar jag bolådor och håller på med pappersarbetet till slakteriet.
Och räknar och drömmer.